QS ANKET İÇERİĞİ
QS AKADEMİK İTİBAR ANKET SÜRESİ
Ege-PİK Sıralamalar Ofisi QS Akademik İtibar Anketinin en fazla 5 dakika alacağını tahmin etmektedir.
QS AKADEMİK İTİBAR ANKET İÇERİĞİ
Akademik İtibar Endeksi, %40'lık bir ağırlık taşıyan QS World University Rankings®'in en önemli parçasıdır. QS'nin 2004 yılında öncülük ettiği uluslararası üniversite değerlendirmesine yönelik bir yaklaşımdır ve en çok ilgiyi çeken bileşendir. Hangi üniversitelerin dünya çapında araştırma yaptığı gibi güçlü bir soruya cevap arar. Bu sorunun cevabı yalnızca araştırmanın kalitesini değil, aynı zamanda üniversitenin bu araştırmayı dünyaya yayma gücünü de gösterir.
Anket sonuçları, dünya çapında akademisyenlere dağıtılan bir ankete verilen yanıtlara dayanmaktadır. Ankete katılım sağlayan akademisyenler; kurumlardan gönderilen irtibat listeleri ve IBIS veri tabanından sağlanmaktadır.
Anket, her yıl binlerce akademisyene gönderilmektedir. Zaman içinde ilgi duyulan akademik temalara bağlı olarak bazı farklılıklarla birlikte, başlangıcından bu yana büyük ölçüde aynı ilkeleri izlemiştir. Anketin başında akademisyenler kendi uzmanlık alanları ve bölgesel aşinalıklarını belirtmektedirler. Buna verilen cevaplar daha sonra anketin geri kalanında verebilecekleri cevap aralığını yönlendirmektedir. Her katılımcıya; ad, çalışmış oldukları kurum, meslek, akademide bulundukları yıl sayısı ve uzmanlık alanı sorulmaktadır.
Sonrasında, Akademik bir bakış açısıyla en aşina oldukları ülke/bölge sorulmaktadır. Bu soru ile yurt içinde veya yurt dışında aday gösterebileceği kurumların listesi belirlenmesi hedeflenmektedir. Bölgesel bilgi yanıtları, yanıtlayanın seçebileceği kurumların listesini tanımlayan üç üst kümede gruplandırılmıştır; bunlar Amerika, APAC (Asya, Avustralya ve Yeni Zelanda) ve EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika). Bunun ardından en aktif ve uzmanı oldukları en fazla 2 alan seçimi istenmektedir.
Daha sonrasında, akademisyenlerden, fakülte alanlarında en iyi araştırmaları ürettiğini düşündükleri kendi ülkelerinden en fazla 10 kurumu aday göstermeleri istenir. (Kendi kurumları hariç tutulmaktadır.)
Ayrıca, akademisyenlerden, fakülte alanlarında en iyi araştırmaları ürettiğini düşündükleri ülkelerden 30'a kadar kurumu aday göstermeleri istenir. (Kendi kurumları hariçtir.)Liste yalnızca anketin başında aşina olduğunu ifade ettikleri bölgelerdeki kurumlardan oluşmaktadır.